Gaseste greselile website-ului tau

| December 11th, 2007

w3c.jpgCand ma gandesc la “scama”, ma gandesc la cel mai enervant lucru din lume. Le ai pe haine, si nu poti face nimic ca sa scapi de ele oricat ai incerca. Exista insa o forma de “scama” care iti afecteaza la fel de bine si website-ul tau, este un fel de “scama” impotriva careia trebuie sa faci neaparat ceva. Aceasta “scama” o s-o numim de acum in colo “scam“.


Vom vorbi despre softwarele care testeaza site-urile tale contra acestor “scam“-uri. Este una din cele mai bune metode de a testa un site contra erorilor. Pentru ca motoarele de cautare inca returneaza site-uri cu erori, poti incerca sa-ti imbunatatesti site-ul, in asa fel incat sa nu aiba erori, sau sa aiba cat mai putine. De ce nu ai vrea sa ai un site curat, pe cat posibil? Ai fi mult mai atent pentru a nu mai “bombarda” utilizatorii cu asa numitele “scam“-uri.

Sa pornim prin a gasi o definitie simpla: un program de testare a “scam”-urilor este un soft cu ajutorul caruia testezi calitatea codului tau prin intorducerea anumitor date, aleatoare, pe care noi le numim “scam”, ca date introduse manual. Cand site-ul tau este spart, sau se blocheaza inseamna ca exista o eroare care trebuie reparata.
Testarea contra “scam”-urilor a aparut si a fost dezvoltat in anul 1989 de profesorul Barton Miller si studentii sai de la University of Wisconsin-Madison.
Aceste soft-uri se presupune ca trebuie sa gaseasca bug-uri acolo unde omul nu a gasit, prin testele normale, trebuie sa depisteze toate erorile.
Multi oameni probabil recunosc bug-urile unor fisiere dupa modul cum sunt marcate, sau ca intorc alte rezultate decat cele obisnuite.
La fel, paginile web pot avea tot atatea bug-uri ca si fisierele obisnuite. Bineinteles acest lucru poate fi vazut ca si un malware si afecteaza site-ul tau. Motorul de cautare poate prinde acel bug, si sa afiseze anumite reclame, anumite lucruri pe care nu le doresti. Poate provoca o reclama pe care nu o doresti, ca de exemplu, reclamele interzise persoanelor sub 18 ani. Reclamele sunt esentiale pentru a finanta un website, dar vizitatorii si clientii tai incep sa fie loviti de malware, scam-uri, ceea ce este rau pentru afacerea ta.

Puteti verifica daca site-ul dumneavoastra are erori pe site-ul http://validator.w3.org/

.

Comments are closed.