Google ImagesGoogle Images este o sursa foarte buna de trafic, si poate fi chiar si o buna sursa de link-uri (IBL-uri), dar recent se pare ca algoritmul de indexare a fost modificat si este mult mai complicat.
Sa ne uitam la rezultatele cautarii imaginilor cu denumirea iPhone, de exemplu. In mod normal as sugera sa urmaresti urmatorii pasi pentru ca imaginile tale sa fie indexate pe aceasta pagina:

  • Numeste imaginea iphone.jpg;
  • Foloseste cuvantul “iPhone” ca “alt” text;
  • Fi sigur ca imaginea ta este plasata pe o pagina cu o mica povestiara despre iPhone;
  • Include imaginea in primul paragram al textului;
  • Foloseste cuvantul cheie “iPhone” imediat dupa imagine;

Acum cateva luni acestea erau singurele lucruri de care era nevoie pentru a fi indexat de catre Google Images dar goalpost-ul se pare ca a fost schimbat.
Uitandu-ne la rezultatele pentru cuvantul “iphone” observam ca niciunul nu are atribute mai bune decat ceilalti. De fapt nicio imagine nu are alt-ul “iPhone” si denumirea fisierului iphone.jpg. Unele nu au nici macar cuvantul cheie in alt. Cateva imagini folosesc underscor mai degraba decat cratima cum este recomandat. Cea mai buna cale de a fi indexat bine se pare ca este sa scrii mai multe detalii si un “alt” mai bine descris si de a folosi denumiri lungi la fisiere.

Ai noutati despre aceste lucruri?
Ce factori ai gasit ca influenteaza noul algoritm de cautare a imaginilor?

.

6 Responses to “Indexarea si aparitia in Google Images”

  1. kingpin22 Says:

    mie nici macar nu mi le mai indexeaza. sunt puse pe site in folderul /images. poate ma ajuti cu un sfat prin mail. merci.

  2. Dan Says:

    Daca este vorba de site-ul prin care te-ai recomandat (divinedesign.ro) acesta este facut 100% in flash fara active scripting… Google nu vede absolut nimic din acest site. In plus NU am gasit niciun link pe site-ul tau catre pozele respective (cu alt/title = adica optimizate SEO)

    Daca vorbesti de alte site-uri bazate pe html, php, asp, etc. atunci trebuie sa stii ca acest proces dureaza.
    Personal iti recomand sa te inscrii in Google webmaster tools: http://www.google.com/webmasters/tools si apoi sa aprobi indexarea pozelor (ai o bifa la tools images).

    Iti prezint un exemplu a unui site de-al meu care a ajuns pe prima pagina la poze:

    Site exemplu:
    http://www.3d-photorealism.eu

    termenul cautat: bathroom
    http://images.google.ro/images?hl=ro&q=bathroom&btnG=C%C4%83utare+Imagini&gbv=2

    rezultate: prima pagina, pozitiile 5,8 8)

  3. Laufer Says:

    Daca site-ul este 100% flash, deci pozele sunt in flash, nu o sa le indexeze. Am vazut ca ai si versiunea html a site-ului, ar trebui sa indexeze, dar poate mai dureaza.

  4. Dan Says:

    Stai ca am descoperit intr-un final si site-ul HTML 🙂 scuze

    Procesul de indexare a pozelor este de durata… Iar apariti pe primele pagini este determinata de promovarea SEO, PR, si numai google stie de ce altceva …

    Poti incerca cu webmasters tools… si sa ai MULTA rabdare

  5. teo Says:

    sant la inceput de drum !am si eu nevoie de ajutor.

  6. SEO Monitor Says:

    Pentru cei care doresc sa isi monitorizeze eficienta in ce priveste SEO, exista un utilitar SEO Monitor < seomonitor.bunt.ro >, care ajuta la monitorizarea evolutiei site-ului in diferite motoare de cautare. Daily Cache, Click Heat, istoricul pozitiilor in motoarele de cautare etc…