Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish
blog.atweb.ro » Browsers » Netscape Navigator iese din culise (1994-2008)
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Netscape NavigatorBrowser-ul Netscape Navigator, primul browser comercial de pe piata, va iesi din culise pe 1 Februarie 2008, dupa 13 ani de existenta. Proprietarii sai: Time Warner si AOL au decis sa incheie dezvoltarea si suportul tehnic al browser-ului, la data mai sus mentionata, indreptandu-si atentia asupra dezvoltarii companiei pe ramura de publicitate.


Scurt istoric:

Netscape Navigator provine din browser-ul “Mosaic” realizat in 1994 de Jim Clark in colaborare cu Marc Andreessen. Cei doi au fondat firma Mosaic Communications, care ulterior a fost redenumita in “Netscape Communications”.
Dupa numai 1 an de la lansare, Netscape Browser detinea aproximativ 80% din piata, datorita numeroaselor facilitati pe care le oferea. Aceasta ascensiune nu a durat insa mult pentru ca in scurt timp Microsoft
a lansat Internet Explorer ca parte integranta a sistemului sau de operare Windows.
Datorita competitiei cu Internet Explorer, Netscape a fost nevoit sa furnizeze produsul free pe piata, insa a facut acest pas prea tarziu.
In 1999, Netscape a fost cumparat de AOL la o valoare de 10 miliarde USD.
In prezent, Netscape Navigator foloseste nucleul open-source Mozilla fiind aproape o clona a browser-ului Firefox. Firefox detine aproximativ 10% din piata, restul, in mare parte, apartinand lui Internet Explorer.

Browser-ul Netscape va putea fi descarcat si dupa perioada de intrerupere a suportului tehnic, insa cu timpul va ajunge un dinozaur intr-o lume moderna.

Surse:
http://blog.netscape.com/2007/12/28/end-of-support-for-netscape-web-browsers/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Netscape_Navigator

.
Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

Parerea ta conteaza...