Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish
blog.atweb.ro » Design Grafic | Software » Alternativa GRATUITA pentru grafica vectoriala
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Creative Docs .NETDa, ati citit bine, se pot crea lucruri de calitate si cu un program free (pentru uz non-comercial bineinteles).
Solutia se numeste Creative Docs .NET si are functii asemanatoare cu programele grafice Adobe Illustrator sau CorelDRAW – programele de top (si ca $$$ dar si ca productivitate) din industria publicitara si nu numai.
Softul este realizat si furnizat de Daniel Roux, programator la compania elvetiana Epsitec SA.


Creative Docs - text lineDaca doriti sa incercati ceva nou sau inca nu stiti sa lucrati perfect cu produsele de varf gen CorelDraw sau Adobe Illustrator atunci aveti trei alternative: sa faceti cursuri si sa va specializati; sa vizionati multe videotutoriale si sa sperati ca se va prinde ceva de voi sau sa incepeti cu ceva mai simplu care v-ar putea deschide orizonturi largi… 😉

La prima vedere programul prezinta toate functiile de baza ale unui program destinat graficii vectoriale avand o interfata user friendly. Dintre functiile de baza le amintesc pe cele mai importante:

  • Poligoane;
  • Text curbat
  • Operatiuni booleane
  • Asocierea, Alinierea, combinarea obiectelor;
  • Convertirea textului si altor obiecte in curves (Bezier Curves), etc.

Creative Docs - Boolean OperationsDupa cum puteti vedea beneficiati de multe unelte care se gasesc cu precadere in programele comerciale – sa scrieti text de-a lungul unei curbe, sa puteti uni obiecte folosind functii booleane, sa convertiti textul/obiecte in “Bezier Curves, gradiente de culoare si multe altele.
Puteti folosi acest program pentru a scrie carti (similar cum scrieti in Word), pentru a desena grafice, etc. iar produsul finit il puteti salva/exporta in format imagine sau in PDF.
Si ca totul sa se termine cu bine, Creative Docs .NET este compatibil si cu Vista.

Cerintele minime recomandate pentru rularea aplicatiei sunt:

  • Sistem de operare: Windows 2000, XP, Server 2003 sau Vista.
  • CPU: 1 GHz.
  • RAM: 1 GB.
  • Placa video: 1024 x 768 pixeli sau mai buna.
  • si cred ca ati ghicit: Microsoft .NET Framework 2.0;

Programe din aceeasi gama (FREE pentru uz non-comercial) similare cu cel discutat in acest articol si care merita testate sunt:
InkScape: http://www.inkscape.org/screenshots/index.php
GIMP: http://www.gimp.org/screenshots/

Preview: creative_docs-preview1.jpg creative_docs-preview2.jpg
Sursa: http://www.creativedocs.net/

.
Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

Parerea ta conteaza...