Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish
blog.atweb.ro » MySQL | PHP | Script » Exportarea datelor din PHP in Excel
27 May 2008
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

phpPoate in timpul unui proiect de-al vostru poate aveti nevoie sa downloadati datele in excel folosind PHP-ul. Se creeaza 3 fisiere in acest exemplu.

  1. class.export_excel.php – acest fisier contine codul pentru exportarea datelor in excel.
  2. export_excel.php – acest fisier contine codul care atribuie valori header-ului din excel si datelor din excel. Headerul este un array de o singura dimensiune. Si celalalt are valorile care trebuiesc exportate si este un array bidimensional. Si acest fisier contine sinumele fisierul care va fi generat. Daca un fisier este numit “daily_report.xls”, el trebuie generat cu fisierul “export_excel.php?fn=daily_report”. “Fn” este o variabila $_GET care da numele fisierului xls.
  3. test.php – Acest fisier contine datele care vor fi afisate in pagina web si sunt aceleasi care vor fi exportate si in fisierul xls. Rubrica si valorile sunt stocate in variabilele de sesiune. Variabila $_SESSION[‘report_header’] contine headerul fisierul excel si variabila $_SESSION[‘report_values’] contine datele excelului.

Fisierele pentru exemplu

.
Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

Parerea ta conteaza...