Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish
blog.atweb.ro » Software | Tips & Tricks » Modificare interfata Office 2007 (ribbon)
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

In urma cu ceva timp am discutat despre cum putem deschide documentele salvate in noile formate office 2007: docx, xlsx, pptx, ppsx fara sa avem noul pachet office (vezi articolul:
Cum deschid .docx fara Office 2007).
Lucrand intr-un mediu corporativ ma lovesc zilnic cu noi dileme sau mai bine spus trileme, in care trebuie sa impaci sefii care daca ar fi dupa ei ar schimba infrastructura IT odata la 50 de ani, apoi sunt colegii care daca le spui ca le cumperi un laptop cu licenta de Vista si Office 2007 se uita la tine de parca le-ai ameninta existenta si apoi sunt persoanele din exterior cu rele si foarte rele (spam, atacuri si virusi).

Microsoft Office 2007 - RibbonMomentan sa ne oprim asupra noii interfete a pachetului Office 2007 numita si “ribbon”. De obicei tot ce este nou deranjeaza multa lume. Nu spun ca sunt 100% multumit de noua interfata office dar daca aveti putina rabdare, rasfoiti help-ul (F1) si mai sunteti si motivati (3-4 ore de munca pe zi cu word, excel si powerpoint)… intr-o saptamana o sa ajungeti la concluzia ca noua interfata este intuitiva, user-friendly si chiar folositoare (acesta este trendul si trebuie respectat).
Dar cum putem face ca noua interfata ribbon sa fie similara cu cea clasica de la office 2003 pe care userii se pare ca o indragesc ? Microsoft inca nu a furnizat o metoda nativa dar noroc ca s-au gandit altii.
.
Am gasit dezvoltatori software precum: Addin Tools si Toolbar Toggle care ofera add-on-uri ce simuleaza interfata Office 2003 pentru Word, Excel si PowerPoint insa sunt contra cost sau trial ce-i drept pentru o suma destul de mica.
.
Personal va recomand sa folositi solutia freeware oferita de pschmid.net numita Ribbon Customizer (Starter Edition). Dupa instalare accesati meniul View/ Customize Ribbon/ Customization Schemes/ RibbonCustomizer – Classic UI as first tab si voila va apare un nou meniu: Classic UI. Daca doriti sa aveti o interfata si mai aerisita va recomand sa activati: “Minimize the Ribbon”. In felul acesta veti beneficia de interfata office clasica impreuna cu toate imbunatatirile din office 2007 inclusiv celebrul ribbon. Similar se va urma acest procedeu pentru Word, Excel, PowerPoint.
In cazul in care va aflati intr-un domeniu sau sunt mai multi utilizatori pe calculator RibbonCustomizer trebuie instalat pentru fiecare user in parte. Intr-un domeniu va recomand sa faceti un scriptulet sau incercati un programel gen automize.
.
Preview:


.
.

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
Rick Cook, The Wizardry Compiled

.
Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

O Opinie la “Modificare interfata Office 2007 (ribbon)”

  1. Razvan Ungureanu Says:

    da’ e bine de stiut