Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish
blog.atweb.ro » Tips & Tricks » Convertire automata in noile formate Office
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

In lumea IT apar tot timpul noi provocari dar si solutii. Daca la lansarea pachetului Microsoft Office 2007 nu toti utilizatorii au dorit migrarea pe noua platforma din varii motive, microsoft sau alte firme le-au oferit posibilitatea de a converti noile formate .docx, .xlsx sau .pptx in vechile formate cunoscute (.doc, .xls, .ppt). Am sarit si noi in ajutorul utilizatorilor “rascolind” pe google solutii pentru toata lumea si pentru toate buzunarele – vezi: Cum deschid .docx fara Office 2007 ?. Apoi, incet incet, utilizatorii si corporatiile au inceput sa prinda gustul pentru nou si au incercat din curiozitate sau din obigatie noul produs Microsoft. Atunci persoanele obisnuite cu vechea interfata Office, neschimbata de mai bine de 12 ani, au spus ca nu pot da randament pentru ca noua interfata (ribbon) pare dificila. Si in cazul acesta au fost firme care au lansat solutii freeware precum Ribbon Customizer care “emuleaza” interfata “bine cunoscuta” – vezi: Modificare interfata Office 2007 (ribbon).

Acum vine “cireasa de pe tort”: Vrem ca toate fisierele salvate anterior in formatele Office bine cunoscute (doc, xls, ppt, pps) sa le transformam automat in noile formate. (Adevarul este ca folosind formatele Office precedente nu beneficiati de toate functionalitatile noului pachet… aplicatia ruland in compatibility mode).
Bineinteles ca se poate face acest lucru manual deschizand fiecare fisier si salvandu-l in noul format. Pentru un utilizator casnic aceasta problema se poate rezolva manual in maxim 10 minute insa pentru utilizatorii enterprise aceasta munca poate dura si o saptamana. 🙂
Si care este lucrul care ne sperie cel mai mult? … MUNCA.

Iata ca solutia este lansata de chiar taticul Office-ului: Microsoft.

PASUL 1:
Descarcati MIGRATION MANAGER si dezarhivati-l intr-un folder; (sa spunem c:\office)

PASUL 2:
Descarcati si instalati OFFICE PACK. Acest lucru este necesar chiar daca aveti deja instalat Office 2007.

PASUL 3:
Deschideti folder-ul in care a fost dezarhivat Migration Manager (in cazul meu: c:\office) si apoi accesati directorul tools (c:\office\tools). Acum trebuie sa deschideti ofc.ini folosind editorul notepad si sa introduceti urmatoarea linie:

fldr=c:\calea spre documentele de convertit\

(“calea spre documentele de convertit” reprezinta locatia unde se gasesc documentele in formate doc, xls, ppt, pps, ce trebuiesc convertite).

PASUL 4:
Deschideti Command Prompt (start > open > cmd.exe), tastati cd\ va apare prompt-ul: C:\>;
Acum navigati in folder-ul unde ati dezarhivat Migration Manager (in cazul meu: cd office\tools). Va apare prompt-ul: C:\office\tools>. Acum tastati ofc.exe. Acesta este convertorul Office (Office File Converter) ce va transforma toate fisierele vechi (inclusiv cele aflate in subdirectoare) in noile formate Office si le va pune intr-un nou director.

Acest utilitar poate fi folosit pentru: Word (.doc to .docx), Excel (.xls to .xlsx), PowerPoint (ppt to pptx), Baze de date Access (.mdb to .accdb), Diagrame Visio, Microsoft Project. Acest proces nu va functiona pentru documentele protejate cu parola…
.
Sursa: http://office.microsoft.com/en-us/word/HA100444731033.aspx
.
Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

Comments are closed.