Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish

Arhiva categoriei 'Tuning'.

Silent PC

Autor: Alex
23 August 2010
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Benchmark, overclocking, tuningSe pare ca azi cineva vrea in mod special sa scriu articolul cu care amenint de mult timp ……..
Silent, Silent… dar de ce nu tace dupa ce porneste?…. e un articol dragut dar rezultatul nu pote fi chiar silent pc.

In cele ce urmeaza va voi descrie mai pe scurt ……. mai pe lung cum va puteti face un PC silentios cu bani putini (dar nici foarte putini).

Asa cum spunea si RadiON in articolul lui totul porneste de la carcasa. O carcasa mare si bine ventilata va ajuta foarte mult. Multi se gandesc ca fiind carcsa mai mare pun mai multe ventilatoare si racesc individual componentele.

Asa credeam si eu acum ceva vreme pana cand m-am saturat sa imi tot umpluu calculatorul de ventilatoare care mai de care mai silentios si mai bine pus ca sa raceasca o anumita componenta.

Solutia a fost una simpla……… o carcasa mare cu un ventilator mare (20 cm) bine pozitionat. Este vorba de Aplus XClio 2.

Aplus XClio 2

Citeste articolul in intregime »Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Benchmark, overclocking, tuningSalut, am auzit de la un prieten ca un amic prinde hdd-urile cu elastic pentru amortizare de zgomot. E super tare pentru o carcasa de 30 de lei. Problema e ce faci cu tabla care vibreaza.

Eu va propun alceva… o carcasa buna, pe care sistemul de prindere al hdd-urilor contine un mustiuc de cauciuc, ventilatoare de 12 si un cooler de procesor ieftin si cu suprafata mare de disipare. Daca nu ma credeti:

radion_pc.jpg

Ca sistem nu conteaza. Da de amoru artei sa nu exite intebari: i7-930, 6gb rab, 3x1tb seagate ns, Chieftec 850W, Chieftec BH-02, si vechea si buna 9800Gt (orice placa peste 450 lei este pentru gamer, nu iti trebe una iti trebe 2, chiar si 470 fiiind) testat de mine pe banii mei. Sa nu vreti okazii ca le-am testat la pret de noi. Cu banii pe un 470 iti iei un FX1800 si merge mult mai bine.

Face mai putin zgomot deacat laptopul nevestimii. (daca nu il curata đŸ™‚ )

Dar daca vrea cineva extrema si silent… Core i7 Extreme Overclocking with LIQUID NITROGEN:
http://hothardware.com/Reviews/Core-i7-Extreme-Overclocking-with-Liquid-Nitrogen/?page=1

Citeste articolul in intregime »Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

Cum batem hardu’ ?

Autor: RadiON
25 February 2010
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Benchmark, overclocking, tuningHabar nu am de ce m-am apucat de scris. Poate plictiseala, poate scarba, poate ca sunt obosit sa fac teste pe banii mei?

Am ajuns sa nu mai cred nici in testele de pe tom’s. Ei erau incoruptibilii. Faceau teste pe banii lor. Ardeau procesoare, placi video … overclock extrem. Acum nici “magar”(i) nu se mai scuza ca e reclama.
Citesti chip … cel mai bun… (il gasesti la inseranti de publicitate pe locul 1… si asa mai departe 2,3).

Dupa ce am facut testele de la intel de procesor, m-am gandit sa imi schimb CPU-ul. De la 8400 la 9550 tot nu scoteam puncte in teste. Am schimbat video 7300gs cu 9800gt 200 puncte peste (una peste alta daca cpu nu stie sa ceara la gpu…).

Schimb platforma radical i7-920, dx58so, 6gb ocz, si am gasit ca sunt fraier. In testele Intel ma comparam cu X975 cu 295 (printe altele nu se mai fac 295).

Hai sa ne spunem parerea, poate apare si un forum (pe cine am deranja). Despre “experentele” cu “ce vroiai”, “ce ai luat la sfaturi (si de ce)”.

REVELATIE STIU DE CE M-AM APUCAT SA SCRIU…de tastatura. Apropos ar fi frumos sa vedem polemica. Sa vedem ce rezultat are. Acum e de reclama sper sa nu se taie. Vreau sa vand computerul meu. Are 2 luni i920 intelx58so, 6gb ram, 1x500gb, 2x1tb, (seagate enterprise ,ns), 9800gt = 1300Euro. Mai pun un pic de bani si vreau sa imi iau o staie de la allienware (iar fac experimente pe banii mei).

Una peste alta:

  • Cine a facut overclock si cum?
  • De ce ai face?
  • Ce am, ce vreau?
  • Daca se poate imagini…
  • Ar fi interesanta o polemica;

Voi reveni cu imagini din sistem.

Sursa de informare:
“Mos Ion Roata”Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...