Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish

Arhiva categoriei 'Errors'.

1 February 2011
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Virus Desinfection

Microsoft a anuntat pe 28.01.2011 ca a descoperit o vulnerabilitate in toate editiile Microsoft Windows (Microsoft Windows XP SP2 si SP3, Windows Server 2003 SP2, Windows Vista SP1 si SP2, Windows Server 2008 Gold, SP2 si R2 precum si Windows 7). Implementarea MHTML (MIME Encapsulation of Aggregate HTML Documents) din produsele Microsoft Windows nu trateaza in mod corespunzator formatul MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) intr-o cerere pentru blocuri de continut dintr-un document, lucru care ii permite unui atacator sa conduca atacuri de tip cross-site scripting (XSS) prin browser-ul Internet Explorer.

Citeste articolul in intregime »Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Pe data de 1 iunie 2010 s-a declansat un bug in aplicatia de grafica CorelDraw care se pare ca impiedica deschiderea programului, aparand urmatorul mesaj: “Product Installation Unsuccessful Please Reinstall Error 24”. Nu incercati sa dezinstalati aplicatia sau sa o reinstalati pentru ca nu veti reusi sa rezolvati problema (am incercat eu 🙂 ). Se pare ca problema apare doar la versiunile Corel x3 si x4.

O rezolvare partiala a acestei probleme este setarea datei calculatorului cu o luna in urma (mai 2010). O alta varianta mai eleganta in “joaca cu timpul” ar fi folosirea programului freeware: Run As Date care va permite rularea unei aplicatii la o anumita data setata in prealabil.

Cele de mai sus s-au dovedit a fi cele mai rapide solutii de pornire a aplicatiei inainte de sosirea “fix-ului” insa acesta functioneaza numai pentru Corel X4 (cei care folosesc Corel X3 ar fi bine sa foloseasca inca variantele de mai sus).
Rezolvarea definitiva a problemei (pentru Corel X4) se face prin inlocuirea fisierului “DR14.dta” situat in: “C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4”.

  1. Descarcati fisierul ce contine fix-ul: DR14.zip;
  2. Extrageti continutul arhivei: fisierul DR14.dta si dati COPY;
  3. Deschideti Windows Explorer si din meniul Tools>Folder Options>View si aici bifati: Show hidden files and folders si debifati: Hide protected operating system files;
  4. Acum tot din Windows Explorer deschideti urmatoarea cale:
  5. Pentru WinXP: “C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4”;
    Pentru Win Vista sau 7: “C:\Users\All Users\Corel\CorelDRAW Graphics Suite X4”;

  6. Redenumiti fisierul din locatia deschisa (e mai bine decat sa-l stergeti) si dati PASTE la fix-ul dezarhivat. GATA… acum incercati sa deschideti aplicatia.

 
 Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...
19 August 2009
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

Excel 2007 logoDe curand am intalnit o eroare foarte suparatoare a programului Excel din pachetul Microsoft Office 2007 SBS si anume la inchiderea aplicatiei, acesta “crapa”. Primul gand a fost ca ar putea fi un bug al Microsoft-ului asa ca am facut un update la intreg pachetul Office 2007, aplicand Service Pack 2.

Daca va intereseaza il gasiti aici: office2007sp2-kb953195-fullfile-en-us.exe.
Recomandarea mea este sa aplicati acest Service Pack pentru ca va creste stabilitatea intregului pachet Office 2007.

Dupa actualizare … surpriza aceeasi problema:

Excel 2007 Crash on exit

Dupa cautari intense pe google, am gasit o posibila rezolvare pe un forum: vinovat de aceasta problema se face (in cazul meu cel putin) un Add-in si anume: Bluetooth COM add-in (Send to Bluetooth) – am uitat sa mentionez ca statia de lucru era un laptop. Rezolvarea devine usoara, dezactivand acel Add-in…

Citeste articolul in intregime »Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...
4 March 2009
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

ERRORMicrosoft s-a pus pe treaba… si a reorganizat sistemul de “help and support”. Mai precis a implementat o baza de date online automatizata pentru diagnosticarea tuturor codurilor de eroare ale produselor marca Microsoft. Acest lucru probabil ca va scurta timpul si banii alocati sistemului actual de help-desk prin telefon. In situatii de criza solutii fiabile. Eu unul sunt de acord cu noua abordare si anume sa inglobeze toate mesajele de eroare ale tuturor produselor intr-o singura baza de date. Plus ca daca utilizatorul are niste notiuni elementare hardware si software poate sa descopere singur problema dar si o eventuala solutie. Este adevarat ca solutiile microsoft pentru erorile hardware sunt cam generale (de obicei cauzele sunt descrise ceva de genul: virus, probleme cu memoria RAM, hard-disk-ul, placa de baza sau procesorul). Aici intervine experienta utilizatorului/tehnicianului in a pune diagnosticul corect.

Look up an error message

Pentru a folosi acest nou sistem de support, accesati URL-ul Microsoft de mai jos si scrieti codul de eroare. Imediat ce veti incepe sa tastati, vor aparea rezultate ajutatoare similare cu interogarea facuta.

http://support.microsoft.com/gp/errormessage
.Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...