Mos CraciunSe pare ca in acest an NORAD si Google si-au unit oficial fortele in urmarirea lui Mos Craciun prin programul “Norad Tracks Santa (NTS)”. Google a adus imbunatatiri substantiale site-ului destinat urmaririi mosului:
www.noradsanta.org.

NORAD tracks Santa


Povestea cu “urmarirea lui Mos Craciun” a inceput in 1955 cand magazinul Sear, din Colorado Springs, a rulat o campanie de publicitate prin care ii incuraja pe copii sa-l sune pe Mos Craciun la o linie dedicata (hot-line). Problema a aparut cand in loc de numarul de telefon oficial a fost tiparit din greseala numarul directorului de operatiuni, Colonel Harry Shoup, al comandamentului “Continental Air Defense” (CONAD). La primul telefon primit, la miezul noptii in seara de craciun, acesta a reactionat surprins considerand ca este o gluma proasta. Insa la al doilea telefon dupa ce a vorbit cu mama copilului a realizat greseala si a ordonat intregii echipe sa “indice” locatia lui Mos Craciun oricarui copil care suna. Trei ani mai tarziu, guvernele SUA si Canada si-au intarit strategia de aparare anti-aeriana formand NORAD (North American Aerospace Defense Command), insa traditia cu “urmarirea lui Mos Craciun” a continuat.

Anul acesta Google a largit cautarea lui Mos Craciun si pe Google Earth: Descarca Santa tracker [santa.kmz], cu actualizari periodice a pozitiei mosului la interval de 5 minute. Locatia mosului o puteti urmari online si pe site-ul www.noradsanta.org.

Ceea ce face si mai interesanta aceasta poveste este ca NORAD are propriul sau canal de distributie pe YouTube in care il prezinta pe Mos Craciun in filmulete animate survoland diverse locatii de pe mapamond.
http://www.youtube.com/profile?user=NORADTracksSanta


Cine stie ce ne mai rezerva viitorul … ;)Sursa:
http://www.noradsanta.org
http://en.wikipedia.org/wiki/NORAD_Tracks_Santa

.

Comments are closed.