Cum batem hardu’ ?

| February 25th, 2010

Benchmark, overclocking, tuningHabar nu am de ce m-am apucat de scris. Poate plictiseala, poate scarba, poate ca sunt obosit sa fac teste pe banii mei?

Am ajuns sa nu mai cred nici in testele de pe tom’s. Ei erau incoruptibilii. Faceau teste pe banii lor. Ardeau procesoare, placi video … overclock extrem. Acum nici “magar”(i) nu se mai scuza ca e reclama.
Citesti chip … cel mai bun… (il gasesti la inseranti de publicitate pe locul 1… si asa mai departe 2,3).

Dupa ce am facut testele de la intel de procesor, m-am gandit sa imi schimb CPU-ul. De la 8400 la 9550 tot nu scoteam puncte in teste. Am schimbat video 7300gs cu 9800gt 200 puncte peste (una peste alta daca cpu nu stie sa ceara la gpu…).

Schimb platforma radical i7-920, dx58so, 6gb ocz, si am gasit ca sunt fraier. In testele Intel ma comparam cu X975 cu 295 (printe altele nu se mai fac 295).

Hai sa ne spunem parerea, poate apare si un forum (pe cine am deranja). Despre “experentele” cu “ce vroiai”, “ce ai luat la sfaturi (si de ce)”.

REVELATIE STIU DE CE M-AM APUCAT SA SCRIU…de tastatura. Apropos ar fi frumos sa vedem polemica. Sa vedem ce rezultat are. Acum e de reclama sper sa nu se taie. Vreau sa vand computerul meu. Are 2 luni i920 intelx58so, 6gb ram, 1x500gb, 2x1tb, (seagate enterprise ,ns), 9800gt = 1300Euro. Mai pun un pic de bani si vreau sa imi iau o staie de la allienware (iar fac experimente pe banii mei).

Una peste alta:

  • Cine a facut overclock si cum?
  • De ce ai face?
  • Ce am, ce vreau?
  • Daca se poate imagini…
  • Ar fi interesanta o polemica;

Voi reveni cu imagini din sistem.

Sursa de informare:
“Mos Ion Roata”

3 Responses to “Cum batem hardu’ ?”

  1. Alex Says:

    interesanta rabufnire….. dar intrebarea este ce teste ai rulat?….. pe ce sistem de operare?….. sistemul era overclockat?…..eu am facut destule overclockuri si am avut rezultatele care le doream si desigur stabilitate……..daca rulezi teste de video un procesor mai bun nu te va ajuta prea mult sa stii……

  2. RadiON Says:

    1. Pt stabilitate la overclock: intel burn test. Stabilitate stock: prime.
    2. numai win 7.
    3. http://service.intelcapabilitiesforum.net/rankmypc/Intel/ asta este unul dintre utilitarele de marketing intel. cu celalalt numai pt procesor(zic ei) nu va pictisesc. daca aveti rabdare (http://service.intelcapabilitiesforum.net/rankmypc/Intel/).
    4. Poate ma ajuti un pic apropo de testele video. Am sitem cu un celeron E3200 crezi ca daca ii pun un vapor 5770 scot performante mai bune in testele video decat cu ce amfacut pana acum (3Dmark)?. sa fim realisti exista soft pentru bruteforce care lucreaza mai bine in procesorul grafic. dar daca avem de facut calcule multeeeee? Din cate stiu placa video sta dupa procesor.

  3. RadiON Says:

    Hai ca am scapat de problema asta. stii cum? Am pus snow leopard. Ca orice linux e stabil si dupa ce e configurat, si merge la asteptari.
    Pt Alex: Nu stiu ce overclok ai facut si pe ce (bani). Stii ca oricarei componente electronice cand ii modifici parametrii de functionare ii scurtezi viata? Eu am dus un 8400 in 4.6 numai pentru 2 ore (era al meu). Daca aveam bani de apa poate il tineam mai mult. Si cum promiteam ca iau un alinware… am renuntat. Am facut un alt sistem acum functional pe snow http://img30.imageshack.us/img30/5625/dscn0847n.jpg .