Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish
blog.atweb.ro » Java | MySQL | PHP | Programare web | Script » Ponturi folositoare pentru a va imbunatati securitatea
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

securitatePonturi folositoare pentru a va imbunatati securitatea scripturilor PHP.

  1. mysql_real_escape_string() – Aceasta functie este foarte folositoare pentru a va apara de atacurile SQL Injection in PHP. Aceasta functie adauga backslashes la caracterele speciale, ca de exemplu (‘, “”,…). Dar, ca sa puteti folosi aceasta functie trebuie sa fiti conectat la baza de date.
  2. addslashes() – Aceasta functie face lucrul similar pe care il face si mysql_real_escape_string(). Dar aveti grija sa nu folosesti aceasta functie cand “magic_quotes_gpc” este “on” in php.ini. Cand “magic_quotes_gpc” este on in php.ini ghilimelele simple (’) si ghilimelele duble (”) sunt sarite si urmate de backslashes in variabilele GET, POST si COOKIE .
  3. htmlentities() – Aceasta functie este foarte folositoare pentru inputurile care sunt completate de utilizatori. Aceasta functie converteste caracterele speciale html. Deci cand un utilizator introduce caractere ca “<” aceste il converteste in entitati HTML, deci asa previn SQL injection.
  4. strip_tags() – Aceasta functie sterge toate tagurile HTML, JavaScript si php din string. Dar poate sa permita si anumite tagurui ca sa poata fi introduse de useri folosindu-se al doilea parametru al functiei. De exemplu,
    echo strip_tags(”<script>alert(’test’);</script>”);va afisaalert(’test’);

Cam atatea imi vin acum. Daca mai stiti si voi altele… nu ezitati.

.
Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

O Opinie la “Ponturi folositoare pentru a va imbunatati securitatea”

  1. Ciobanu Alexandru Says:

    Multumes,2 din ele chiar nu le stiam.

Parerea ta conteaza...