securitatePonturi folositoare pentru a va imbunatati securitatea scripturilor PHP.

  1. mysql_real_escape_string() – Aceasta functie este foarte folositoare pentru a va apara de atacurile SQL Injection in PHP. Aceasta functie adauga backslashes la caracterele speciale, ca de exemplu (‘, “”,…). Dar, ca sa puteti folosi aceasta functie trebuie sa fiti conectat la baza de date.
  2. addslashes() – Aceasta functie face lucrul similar pe care il face si mysql_real_escape_string(). Dar aveti grija sa nu folosesti aceasta functie cand “magic_quotes_gpc” este “on” in php.ini. Cand “magic_quotes_gpc” este on in php.ini ghilimelele simple (’) si ghilimelele duble (”) sunt sarite si urmate de backslashes in variabilele GET, POST si COOKIE .
  3. htmlentities() – Aceasta functie este foarte folositoare pentru inputurile care sunt completate de utilizatori. Aceasta functie converteste caracterele speciale html. Deci cand un utilizator introduce caractere ca “<” aceste il converteste in entitati HTML, deci asa previn SQL injection.
  4. strip_tags() – Aceasta functie sterge toate tagurile HTML, JavaScript si php din string. Dar poate sa permita si anumite tagurui ca sa poata fi introduse de useri folosindu-se al doilea parametru al functiei. De exemplu,
    echo strip_tags(”<script>alert(’test’);</script>”);va afisaalert(’test’);

Cam atatea imi vin acum. Daca mai stiti si voi altele… nu ezitati.

.

One Response to “Ponturi folositoare pentru a va imbunatati securitatea”

  1. Ciobanu Alexandru Says:

    Multumes,2 din ele chiar nu le stiam.