Translate Blog ATweb in Arabic       Translate Blog ATweb in Chinese       Translate Blog ATweb in English       Translate Blog ATweb in French       Translate Blog ATweb in German       Translate Blog ATweb in Italian       Translate Blog ATweb in Japanese       Translate Blog ATweb in Korean       Translate Blog ATweb in Portuguese       Blog ATweb in Romanian       Translate Blog ATweb in Russian       Translate Blog ATweb in Spanish
blog.atweb.ro » MySQL | PHP | Script | SEO » Uploadarea fisierelor mari in PHP folosind .htaccess
Trimite articolul prin email. Tipareste acest articol.

phpAm vazut multi prieteni care duceau lupte adevarate chinuindu-se sa faca upload la fisiere mari in PHP. Cele mai multe servere web sunt configurate in asa fel incat nu puteti sui fisere mai mari de 2 MB. Deci o sa aveti probleme daca incercati sa faceti upload la un fisier .pdf care are o marime de aproximativ 15 MB. Dar, puteti creste limitarea de upload al fisierelor mai mari folosind fisierul .htaccess.


Acum va voi arata un mic pont cu ajutorul caruia puteti sui fisiere mai mari folosind campurile dintr-un form si functia move_uploaded_file() din PHP.

  1. Creaza un fisier .htaccess in root-ul serverului.
  2. Pune urmatorul cod in interiorul fisierului .htaccess si salvati fisierul.
    php_value upload_max_filesize 20M
    php_value post_max_size 20M
    php_value max_execution_time 200
    php_value max_input_time 200

Acum poti face upload de fisiere de 20 Mb folosind doar un formular si functia move_uploaded_file() din PHP.

Acum sa explicam putin liniile din .htaccess. Prima lini este pentru setarea uploadului maxim, a doua seteaza marimea maxima pentru datele POST, a treia linie seteaza numarul maxim de secunde pentru care un script poate fi rulat inainte ca parserul sa-l opreasca, al ultima linie seteaza numarul maxim de secunde pentru scripturi, pentru uploadurile prin formuri, fie POST fie GET.

PS: Puteti seta valori mai mari, eu am dat doar un exemplu.

.
Evalueaza acest articol:
NesatisfacatorInsuficientNeutruAcceptabilExcelent
Loading ... Loading ...

Parerea ta conteaza...