Cool titlu, nu? Dar este adevarat. 😀 HA HA HA !

Acum serios, chiar poate. Propria ta bunica te poate ajuta sa-ti imbunatatesti usabilitatea site-ului.

Te-ai uitat vreodata la un coleg, prieten, care nu are cunostinte de web, si care trebuie sa caute ceva sau sa navige intr-un magazin virtual? Aproape de fiecare data cand vad un incepator in alte internetului apasand pe linkuri gresite intr-un mod foarte haotic, abia ma abtin sa nu ii spun “fugi de aici” si sa fac eu ceea ce vroia el sa faca. Cel mai bine este sa-i las in pace sa se pacaleasca, si sa le urmaresti comportamentul.

Tine minte ca 99,9% din oameni probabil nu au la fel de multe cunostinte ca tine in ale internetului. De aceea bunica ta (sau orice alta persoana care nu stie ce este Google Adwords sau Stumble God) te poate ajuta sa iti imbunatatesti site-ul si mai ales rata de conversie. Lasa o persoana care nu se pricepe la internet sa gaseasca calea catre un design care sa te ajute la conversie, sau asteapta sa vezi unde se impotmoleste, unde se lasa batuta. Vezi daca navigarea prin site ii provoaca incruntare, ridicari de spranceana sau zambete de satisfactie.

Deci data viitoare cand iti vizitezi bunica, nu uita sa-ti iei si laptopul cu tine, si noteaza-ti tot, sau mai bine inregistreaza tot acest experiment. Te va ajuta foarte mult.

.

4 Responses to “Bunica ta te poate ajuta sa faci un site user friendly”

  1. Bucatariu Bogdan Says:

    Foarte adevarat ce ai spus. Sunt foarte multe persoane care nu stiu decat google…si cam atat. E foarte important lucrul acesta atunci cand creezi un site

  2. Dan POPESCU COLIBASI Says:

    corect din pacate prea putini care “construiesc” un site se preocupa de asemenea ‘fleacuri”.De multe ori am intilnit magazine virtuale exceptionale din punct de vedere grafic insa am facut febra musculara la “mouse” pana am obtinut informatia dorita

  3. Ciobanu Alexandru Says:

    haha,super funny dar ai mare dreptate in tot ceea ce ai explicat mai sus.

  4. RadiON Says:

    salutare,
    frumoasa idee pentru cei care s ocupa de web dar daca fac ca tine e un “fiasco”
    exemplu:
    “Lasa o persoana care nu se pricepe la internet sa gaseasca calea catre un design ”
    Ai citit ce ai scris? Ce legatura are designul (care are multe ramuri de altfel) cu web-ul (banuiesc ca vb de… nu stiu ce). Programarea nu intereseaza pe nimeni. Pe mine ma intereseaza sa vad “mesaj” si “repede” ca ma plictisex. Sa inteleg ca faci pagini pentru bunici? “carcotas ca de obicei”. De cand ai pus tu articolul sper sa iti fi revenit in piata. Daca nu asta e… angajat… si nu mai dai sfaturi de maarketing… sau ai luat o firma de HR (ca si bunicii la care te adresezi nu le spune nimic). Cand se va intelege ca un web-desiger nu e si designer si pr? Cand veti intelege ca ceea ce faceti nu trebuie sa faceti decat la “comanda si pe BANI”. Dl-e de cate ori ai ras fara curent cand faceai un site care la care ai omis sa salvezi. Hai sa te mai intreb ce back-up folosesti la un site? Daca coana mama care e mai a dr decat bunica-mea, da a invatat sa citeasca” articole”, ( nu vazsze decat articolul 18). Stiu ca programatorii au o problema cu realitatea. Stiu ca inginerii nu pot sa se exprime. Stiu ca profesoriii cer meditatii. CAND NE FACEM FIECARE TREABA? Tu executi nu tebuie sa gandesti o campanie (sfat) Incearca sa iti controlezi “scrisul”. link gresit? de ce? Si acum serios bunicamea are cont de hi5. Problema e ca nu prea vede pe 10″ si ma pune pe mine sa il montez la televizor.
    Un manelist zicea: “ceva …. ca nu stau s imi bat capu’ cu ei” bunica intreaba? asa si ce vor sa fac, ca fac! NUMAI COMENARII DE HR (stai in spate si execute, nu da pretentii decat pe serile prestate. Hai ca iar bat campii. TU nu o sa faci niciodata ceea ce tiam zis si de aia “Taim BINE” (toti fac de toate mai putin ceea ce se pricep_)