Introducere in limbajul PHP

| December 13th, 2007

phpPHP este un limbaj de programare web puternic iar interpretorul, fie ca este inclus in serverul web ca un modul sau este executat separat ca binar CGI, este capabil sa acceseze fisiere, sa execute comenzi sau sa deschida conexiuni in retea de pe server.
Aceste proprietati fac posibila rularea oricarui script/program pe serverul web, care este nesecurizat default.


PHP este creat pentru a rula scripturi CGI securizate, mai bine decat Perl sau C, si cu o selectare minutioasa a timpilor de compilare si runtime din optiunile de configurare, dublate de o tehnica de programare sigura si eficienta, PHP va poate oferi combinatia perfecta de libertate si securitate pe care o cautati.
Exista mai multe posibilitati de a utiliza PHP-ul, exista multe optiuni de configurare care ii controleaza comportamentul in timpul rularii aplicatiilor.
Deoarece exista multe modalitati diferite de a utiliza PHP, exista si multe optiuni de configurare care ii controleaza comportamentul. O gama larga de optiuni de configurare garanteaza posibilitatea utilizarii PHP pentru o intreaga suita de intrebuintari, dar aceasta totodata inseamna ca pot exista combinatii ale acestor optiuni si ale configuratiilor de servere, care vor duce la crearea unui mediu de executie nesecurizat.
PHP poate fi folosit pentru a construi aplicatii complete pentru servere, cu toate avantajele unui utilizator shell, sau poate fi folosit ca un simplu server-side includes cu mici riscuri, intr-un mediu bine controlat.
Cum sa construiesti acel mediu si cum sa-l controlezi, este la latitudinea fiecarui developer PHP. Flexibilitatea configuratiilor in PHP este egala si rivalizeaza cu flexibilitatea codului sursa. PHP poate fi utilizat pentru a construi aplicatii complete pentru servere, cu toate avantajele unui utilizator shell, sau poate fi utilizat ca o simpla incluziune de partea serverului cu grad de risc redus, intr-un mediu bine controlat. Modul de construire a acestui mediu si cat de securizat este el depinde in mare masura de programatorul PHP.

.

Comments are closed.