Userfull - un calculator, doi utilizatoriAi vreun monitor de rezerva folosit ca “suport de praf”? Acum poti face ceva util cu el. Dintr-un singur calculator poti avea 2 FREE … imagineaza-ti. Si asta nu-i tot. Versiunea gratuita a sistemului Userful poate conecta 2 utilizatori la un singur calculator insa versiunea comerciala poate conecta 10 utilizatori la un singur calculator.

Un calculator, doi utilizatori


Sa zicem ca aveti nevoie de o solutie simpla si eficienta intr-o sala de jocuri, o biblioteca sau un centru de e-learning de a conecta mai multi utilizatori la servicii de internet, mail, instant messaging, documente, multimedia. Puteti achizitiona 10 sisteme sau puteti folosi o singura unitate centrala performanta si 10 monitoare, tastaturi, mousi + unul din pachetele DiscoverStation sau DesktopMultiplier.


  • Pachetul DiscoverStation® cuprinde un CD de instalare ce include tot ceea ce aveti nevoie pentru a administra cu simplicitate si siguranta 10 utilizatori “legati” la o singura unitate centrala.
  • Desktop Multiplier™ este un add-on software ce permite sistemelor ce ruleaza sisteme de operare Linux sa suporte 10 utilizatori independenti, monitoare, tastaturi si mousi, conectate la o singura unitate centrala.

Dar sa ne intoarcem la varianta FREE destinata pentru 2 utilizatori care vor sa foloseasaca simultan si independent acelasi calculator.

De ce aveti nevoie ?

  1. O unitate centrala complet utilata si o placa video ce suporta dual-monitor (nu conteaza ce sistem de operare aveti instalat – solutia de fata foloseste LiveCD si deci nu va scrie nimic pe HDD);
  2. Doua Monitoare;
  3. Tastatura si mous x2;
  4. Un CD ce contine sistemul Userful LiveCD. Puteti descarca imaginea .iso de AICI;
  5. Treceti in revista intrebarile frecvente (FAQ). (http://userful.com/live-cd/faq).

Cu aceasta tehnologie doi utilizatori pot naviga independent site-uri diferite, pot accesa serviciile de e-mail in deplina siguranta, pot scrie documente si multe altele de pe un singur calculator.
Aceasta solutie poate fi folositoare atunci cand nu aveti bugetul necesar pentru a va permite achizitionarea a doua calculatoare destinate urmatoarelor servicii: navigare pe internet, email, instant messaging, documente, multimedia. Din pacate impatimitii jocurilor nu vor fi prea incantati de aceasta solutie pentru ca este bazata pe Linux si totodata ca LiveCD-ul nu permite instalarea jocurilor/programelor lor favorite.

Film introductiv:

Sursa: http://userful.com

.

One Response to “Userful® – doi utilizatori…un singur calculator”

  1. andrey 11ani Says:

    eu nu sunt deacord cu vista io de exemplu am xp si performantzele sunt intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.20GHz 3.20GHz,1.00 GB of RAM placa video 128 mb GeForce4 Ti 4200 whith AGP8X 160 GB… si e windows SP2 si merge perfect si grafica si tot dar totusi nu sunt de acord cu vista