Despre softuri SEO

| January 8th, 2008

Search Engine OptimizationIn articolul de mai jos o sa scriu despre softurile care va pot ajuta la optimizarea unui site.

  • Ranking Monitor – Orice specialist in optimizarea SEO foloseste in mod regulat acest soft pentru a verifica pozitia siteurilor in motoarele de cautare. Puteti cauta pozitia in motoarele de cautare manual, dar cand aveti cateva duzine de cuvinte cheie si 5-7 motoare de cautare sa monitorizati, acest proces devine foarte chinuitor.

  • Ranking Monitor face automat aceste lucruri. Poti avea acces la informatii despre rezultatele siteurilor tale, despre clasarea lor in motoarele de cautare pentru diferite cuvinte cheie. Poti sa mai vezi si dinamica si istoricul site-urilor tale. Poti vedea cand au crescut sau au decazut in motoarele de cautare pentru anumite cuvinte cheie.

  • Link Popularity Checker – Acest program va interogra automat toate motoarele de cautare si va creea o lista completa cu link-urile care sunt catre site-ul tau. Pentru fiecare link, vei vedea parametrii importanti, ca de exemplu textul ancora si PageRank-ul referrerului.
  • Utilitar de verificare a indexarii – Acest utilitar este folosit pentru a vedea toate paginile indexate intr-un motor de cautare anume. Este un utilitar “must-have” pentru oricine creeaza un site nou. PageRank-ul va fi afisat pentru fiecare pagina indexata.
  • Analizator de loguri – Toate informatiile despre vizitatorii site-ului sunt stocate in fisierele de loguri de pe server. Analizatorul de loguri va afisa aceste informatii intr-un raport foarte usor de urmarit.
    Cateva informatii incluse:
    – Site-ul de unde a provenit vizita,
    – Cuvantul cheie folosit,
    – Din ce tara este vizitatorul
    – Altele…
  • Analizator Page Rank – Acest utilitar colecteaza informatii enorme despre site-ul specificat. Pentru fiecare site specificat se determina automat Google PageRank, numarul de IBL-uri (link-uri catre site-ul tau), si prezenta site-ului specificat in DMOZ si in directorul !Yahoo.
  • Utilitar care sugereaza cuvintele cheie – Acest utilitar strange cuvinte cheie relevante pentru site-ul tau si afiseaza popularitatea lor, adica de cate ori au fost cautate intr-o luna.

.

Comments are closed.