Cateva exemple de SEO spam

| March 24th, 2008

Black HAT SEOM-am gandit sa scriu cateva exemple de spam care se practica si care pe termen scurt pot face bine, insa pe termen mediu si lung sunt foarte daunatoare. Termenii ii scriu in engleza pentru ca atlfel nu vei intelege nimic. 😉


Sa incepem:

*Invisible text – Text alb pe background alb, sau text negru pe background negru, sau alte culori, deci textul sa aiba aceeasi culuare ca si backgroundul. Acest gen de spam este cel mai des folosit cred si ajuta pentru densitatea de cuvinte cheie.
*Link spam – cam acelasi concept doar ca se folosesc link-uri.
*Doorway pages – O pagina creeata special pentru a atrage traficul din motoarele de cautare, si apoi acest trafic este redirectat catre alt site.
*IP Cloaking – Induce in eroare spiderii motoareleor de cautare. Acest lucru face ca pagina sa afiseze pentru spideri un alt continut fata de continutul vizualizat de un vizitator obisnuit. Este o mare porcarie acest lucru.
*Keyword stuffing – Repetarea excesiva a cuvintelor cheie in meta taguri, in alt-urile imaginilor, sau chiar in textul din site.
*Duplicate/Mirror Sites – Folosirea mai multor domenii pentru a arata continut identic.
.
Acum sa va spun si cateva penalitati care se aplica in tarile cu apa calda, nu la noi unde abia s-a dat prima amenda pentru SPAM prin e-mail.
Auzi la mine, tari cu apa calda, de parca noi nu avem, bine cu program, dar tot avem.
Deci penalitatile:

  • ISP-ul iti poate opri internetul;
  • Compania de la care ai luat hosting iti poate opri siteul ;
  • Pierderea PR-ului;
  • Banarea permanenta in motoarele de cautare;
  • E-mailuri jignitoare la persoana ta, astea se gasesc si pe la noi prin tara noastra bananiera;
  • Pierderea clientilor;
  • Si chiar procese impotriva ta .

.
.
==============================================================
* Tehnicile prezentate mai sus pot fi daunatoare pentru site-ul / afacerea dumneavoastra, asa ca… e mai bine sa analizati de doua ori inainte sa riscati sa a va “imbatata” cu apa de ploaie. Datele prezentate sunt pur informative si NU recomandam folosirea lor sub nicio forma.

.

Comments are closed.