Browsershots logoAi auzit vreodata Flock, SeaMonkey, Galeon sau Epiphany? Cred ca nu. Dar cu siguranta stii despre Firefox, IE, Opera si Safari. Desi majoritatea utilizatorilor folosesc unul din cele patru browsere, sunt foarte multe multe browsere mici care sunt folosite de unii useri. Astfel s-ar putea sa-ti doresti ca site-ul tau sa se vada bine pe majoritatea browserelor, chiar daca nu pe toate.


Cum poti face acest lucru? Poti sa instalezi toate browserele ca sa testezi :D. Dar, daca, consideri ca majoritatea dintre ele au cateva versiuni, vei ajunge undeva la vreo 100 de browsere instalate in sistem. Nu sunt prea multe, nu? Glumesc. Poti face acest lucru, dar parca mai bine este sa folosesti un utilitar/site. Un asemenea site este Browsershots, care face exact ce-i spune si numele: ofera imagini ale site-ului in diferite browsere.

Cred ca este folositor pentru toti cei care lucreaza in domeniu si care creeaza siteuri.

.

2 Responses to “Diferite browsere, diferite fete ale site-ului tau”

  1. marius demisec Says:

    Eu cred ca (si ar fi normal) sa se creeze paginile dupa standardele W3C; mai departe doar browserul poate fi de vina pentru reprezentarea siteului…

    se stie ca un site facut sa arate la fel pe diferite browsere poate arata urat… se vede clar si din exemplele cartii CSS Hack

  2. Laur Says:

    Nu stiu daca un site foarte stufos si mare poate fi dupa standardele W3C. De exemplu, lucrez la si pentru un site foarte complex unde trebuiesc facute foarte multe modificari intr-un timp scurt, pentru ca totul se face live, direct pe site, si daca as sta sa il fac valid W3C mi-ar lua o eternitate sa pot rezolva toate cererile care vin. Oricum din fericire am reusit pana acum sa-l tinem ok, adica sa se vada pe toate browserele cum trebuie, cu mici diferente, insa nu suparatoare, adica chestii de spatiu si cam atat.