WGAMicrosoft a fost dat in judecata la inceputul lunii septembrie 2009 intr-o instanta a districtului Washington pentru o pretinsa violare a legilor vietii private prin intermediul Windows XP – Windows Genuine Advantage (WGA) o copie de protectie a sistemului. Similar cu cazurile depuse in 2006, noua actiune in acest caz acuza Microsoft de utilizarea abuziva a informatiilor pe care WGA le-ar trimite pentru a verifica autenticitatea sistemului de operare Windows XP si anume trimiterea de informatii care ar putea urmari/depista utilizatorii individuali. Desi compania a sustinut ca nu a interceptat nicio informatie cu caracter personal, sistemul de autentificare se presupune ca ofera informatii zilnic despre adresa IP a utilizatorului, dar si alte detalii care ar putea fi utilizate pentru a urmari informatiile inapoi la o adresa individuala.

In Plangere s-a mai sustinut ca Microsoft a portretizat WGA-ul ca pe o actualizare necesara de securitate, mai degraba decat sa recunoasca natura sa de copiere a protectiei in cadrul actualizarii. Implementarea WGA-ului, de asemenea, impiedica utilizatorii sa-si updateze calculatoarele si prin urmare scade protectia intregului sistem la un posibil atac informatic.
S-a recunoscut de mult timp rolul principal al WGA-lui, care, printre altele, a blocat actualizari importante cum ar fi pachete de service si upgrade-uri de Internet Explorer pentru copii considerate a fi piratate.

Procesul este unul caracteristic si solicita in compensatie cel putin 5 milioane dolari, pentru toti utilizatorii afectati de Windows XP in SUA. WGA a fost controversat de la bun inceput, fiind integrat si in Vista/ Windows 7.

Abordarea contrasteaza puternic cu cea a lui Apple, care, chiar si cu Mac OS X Snow Leopard a refuzat sa adauge protectia la copiere in difuzarea OS-urilor sale. Compania este ajutata de catre controlul asupra hardware-ului, ceea ce reduce impactul pirateriei asupra “afacerii” sale, dar cu toate acestea continua sa se bazeze numai pe incredere pentru o suma semnificativa a veniturilor OS-urilor sale.

One Response to “Microsoft a fost dat in judecata pentru WGA”

  1. RadicalHacker Says:

    Pai da era si logic. Bill Gates este considerat cel mai bogat om de pe planeta, drept urmare este clar ca este Mason. Si care este scopul acestora? De a ne controla pe toti.
    Si o sa fac si o mica lectie de istorie.
    ***
    Am citi un articol in care scria ca, Hittler, marca evreii care intrau in lagare cu un cod. Asemenea codului de bare dar format doar din cifre. Care avea la baza lui numarul “666”. (Stiu ca nu are legatura cu acest site si o sa creseti ca sunt un puti sarit depe fix dar acum vine partea cea mai interesanta).

    Toti evreii care erau executati li se trecea codul intr-o “baza de date” ca sa zic asa, numita…, hai nu stie nimeni?
    Va spun eu daca nu stiati.
    Avea denumirea de “IBM”.

    Deci cred ca acum stiti care este scopul WGA-ului.
    Controlul total asupra populatiei mondiale.
    Si va asigur ca nu va mai dura mult pana va incepe razboiul I.T. (WWIII).

    Daca sunteti pasionati de asemenea chestii puteti viziona documente si articole de acest gen pe serverul nostru:
    http://security.radicalhacker.operaunite.com/