Google, Yahoo, Live searche enginesAvand o pozitionare buna in motoarele de cautare este un lucru foarte bun. Oricum, este la fel de important pentru site-ul tau ca motoarele de cautare sa afiseze o descriere atractiva. Daca descrierea nu este atractiva utilizatorul poate sa nu dea click pe link-ul tau. Cum fac Google, Yahoo si MSN/Live de creeaza descrierile care sunt folosite la rezultatele cautarii?

  • Cum creeaeza descrierile GOOGLE

Se pare ca Google foloseste descrierea din tag-ul “meta description” daca cauti o pagina dupa URL, sau daca cauti dupa cuvinte cheie nu apare cu paginile gasite.

Daca gasesti pagini web care nu au tag-ul “meta description” atunci Google se pare ca foloseste o fraza/propozitie care contine cuvintele cheie cautate, ca si desciere.

Daca site-ul este listat in Open Directory Project (DMOZ.org), atunci Google s-ar putea sa foloseasca descrierea care este folosita in directorul DMOZ.

  • Cum creeaeza descrierile YAHOO

Se pare ca Yahoo foloseste doar prima parte in tag-ul “meta description”, care este completat de textul extras din pagina cautata, care contine cuvintele cheie cautate.
Daca pagina nu are “meta description”, Yahoo va folosi descrierea paginii din directorul Yahoo (daca este listata aici).
Daca pagina nu are “meta description” si nici nu este listata in directorul Yahoo, atunci Yahoo va afisa o fraza/propozitie din pagina gasita, care contine cuvintele cheie cautate.

  • Cum creeaeza descrierile MSN/LIVE

MSN/Live se pare ca foloseste pe post de descriere, prima fraza/propozitie care contine cuvintele cheie cautate.
Daca cuvintele cheie cautate nu apar in pagina, MSN/LIVE se pare ca afiseaza prima fraza/propozitie din pagina.
Daca pagina este listata in directorul DMOZ, atunci MSN/LIVE poate lua descriereade acolo.

Ce ineamna asta pentru paginile tale web?
Daca vrei sa fi sigur ca paginile tale web sunt listate cu o descriere atragatoare in rezultatele unei cautarii, ar trebui sa folosesti tag-ul “meta description” in paginile tale.
Daca nu vrei sa folosesti “meta description”, atunci nu adauga tag-ul acesta pe site-ul tau, si atunci descrierea v-a fi luata din directoarele DMOZ respectiv YAHOO.

.

One Response to “Cum creeaza Google, Yahoo, Live DESCRIEREA ?”

  1. sexy baby girl Says:

    Ar fi mai cool daca ne si ajutati sa facem un site!Si nici nu prea cred ca mi-a fost prea mult de folos!