Razboiul eticii in lumea virtuala

| December 13th, 2007

Stop the SPAMUn studiu realizat recent de compania specializata pe servicii de securitate informationala, Barracuda Networks Inc, arata ca peste 95% din numarul mail-urilor trimise in 2007 au fost spam-uri. Cam multe, nu-i asa?


“Razboiul spam-ului este o batalie fara sfarsit intre spammeri si producatorii de aplicatii de securitate”, a declarat directorul companiei californiere, Dean Drako.
Cei din urma “trebuie sa puna bazele unor sisteme de siguranta care sa fie active 24 de ore din 24, pentru a controla constant fluxul informational, pentru a oferi solutii defensive imediate,” a declarat compania de securitate informationala.
Potrivit autorilor studiului, spam-urile (ce reprezinta mesaje nesolicitate de catre destinatari, expediate in masa cu scopuri publicitare) au crescut spectaculos in ultimii ani, in ciuda tentativelor de aplicare a unor restrictii.
Studiul s-a bazat pe analiza a peste un miliard de mail-uri primite zilnic de catre 50.000 de persoane din lumea intreaga, potrivit Barracuda.
“Spammerii” isi ascund frecvent identitatea, trimitand mesajele de pe site-uri alternative, bloguri sau calculatoare diferite.

.

Comments are closed.