KeywordsCuvintele cheie nu sunt importante doar cantitativ ci si calitativ. De exemplu daca ai mai multe cuvinte cheie in titlul paginii, in antete, in primele paragrafe, acestea conteaza mai mult decat daca ai avea mai multe cuvinte cheie in josul (foot-ul) paginii.


Motivul este acela ca URL-urile (si in special domeniul), numele fisierelor si al directoarelor, titlul paginilor, antetele pentru separarea in sectiuni (<h1>, <h2>, …) si cel mai important ordonarea textului in pagina se realizeaza in asa fel incat densitatea cuvintelor cheie sa fie buna. Daca ai densitatea cuvintelor ca si a competitorilor, cuvintele cheie din URL, te pot propulsa incredibil in top, mai ales pentru Yahoo!.

  • Cuvintele cheie in URL si in denumirea fisierelor.
    Domeniul site-ului si intregul URL al unui site iti spun foarte multe despre acel site. Presupunerea este aceea ca daca site-ul tau este despre “caini”, vei avea cuvinte ca, “caine”, “caini” sau “catelusi” in denumirea domeniului. De exemplu, daca site-ul tau este despre adoptarea cainilor, este mult mai bine ca numele site-ului sa fie “adopta-caini.ro” decat “adopta-animale.ro”. Cand vanezi un domeniu care sa contina cuvinte cheie bune, nu fi lacom. Nu este prea bine sa ai de exemplu 5 cuvinte cheie in URL, doar imagineaza-ti cum ar arata acel URL si cat de greu il vei memora. 😀 Deci trebuie sa fie o balanta intre cuvintele cheie din URL si fiabilitatea site-ului, chiar si trei cuvinte in URL sunt cam multicele.
    Denumirea fisierelor si a directoarelor sunt si ele importante. De multe ori motoarele de cautare vor prefera paginile care au in denumirea fisierelor cuvinte cheie. De exemplu http://mydomain.ro/adoptare-caini.html nu este la fel de bun ca http://adopta-caini.ro/adoptare-caini.html dar cu siguranta este mai bun decat http://mydomain.ro/adopta-animale.html. Avantajul cuvintelor cheie in denumirea fisierelor este acela ca daca vrei sa te orientezi catre alt domeniu poti foarte usor sa schimbi denumirea fisierelor.
  • Cuvintele cheie in titlul paginilor
    Titlul paginii este deasemenea un loc foarte important, deoarece continutul tag-ului <title> este folosit de majoritatea motoarelor de cautare (inclusiv Google) pentru afisarea rezultatelor.

.

Comments are closed.