NORC - Google Street View MapsIn decembrie 2008 firma eXtreme Soft Group a lansat in premiera serviciul intitulat NORC – primul serviciu de tip street-view 100% romanesc.
Pe scurt puteti viziona poze la 360°, fotografiate in detaliu din diverse orase Europene. Momentan platforma acopera urmatoarele locatii:

  • Romania – Bucuresti, Ploiesti si Valea Prahovei, Constanta si litoral, Brasov si Poiana Brasov, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu, Pitesti, Targoviste
  • Austria – Viena
  • Cehia – Praga, Brno
  • Slovacia – Bratislava, Trnava, Kosice, Banska-Bystrica, Zilina, Nitra
  • Polonia – Varsovia, Cracovia, Poznan, Wroclaw
  • Rusia – Moscova

Tehnologia care sta la baza acestui proiect revolutionar este descrisa in urmatorul comunicat de presa:
…Imaginile puse la dispozitia vizitatorilor sunt realizate pe baza unei tehnologii proprietare de producere de panorame geo-referentiate la nivel de strada, sistem cunoscut si sub denumirea de ‘street-view’ sau ‘street-level imaging’.
Tehnologia consta in utilizarea unor autovehicule pe care s-a montat cate un dispozitiv de fotografiere panoramica de conceptie proprie, corelat cu un sistem de pozitionare globala (GPS) cu corectii (DGPS)…

.


Surse:
www.norc.ro
Comunicat de presa
.

2 Responses to “NORC – 360° Google Street View Maps”

  1. Natalia Mihalik Says:

    In sfarsit, bloggerii pot beneficia de calitatea informatiilor publicate si de traficul generat de vizitatori. Cum?
    Au posibilitatea sa incaseze facil si rapid comisioanele din servicii online si reclame.

    O mare parte din traficul pe internet este realizat de bloguri. De ce? Pentru ca sunt tot timpul actualizate si pentru ca au informatie utila si buna. Conform ultimelor statistici, 10% din traficul total pe internet este generat de bloguri. Proprietarii lor au devenit o putere in mediul virtual, rivalizand cu ziare si reviste de prestigiu. Iar singurul lor venit e generat de servicii si reclame online.

    Ideea a aparut ca urmare a unor experiente ale unui cunoscut blogger, mai vechi colaborator al nostru, care ne-a marturisit ca odata cu cresterea numarului de vizitatori ai blogului si implicit a reclamelor de pe blog a devenit din ce in ce mai dificila administrarea incasarilor pentru bannere si servicii. Acest lucru este nedorit mai ales din prisma faptului ca efortul depus pentru obtinerea de informatii si pentru actualizarea continua a unui blog de calitate este urias.

    De aceea eStores.ro vine cu o solutie pentru a simplifica la maxim metodele de incasare pentru site-uri si bloguri si sa imbunatateasca experienta online. Serviciul Click&Pay este destinat in special bloggerilor prin investitiile mici, gandite special pentru acestia. Totodata, termenele de decontare sunt cele mai reduse din tara, aceasta cu scopul de a simplifica activitatea financiara a proprietarilor de site-uri.

    Mai multe detalii pe http://clickandpay.estores.ro/.

  2. Andrada Says:

    Da.Foarte interesant!